Uzonyi Enikő

Képzőművész, író

Képzőművészeti tanulmányaimat a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában festőművész és kerámia szakirányon végeztem. A művészet gyerekkorom óta meghatározza és áthatja egész életemet. A családom minden tagja művészettel foglalkozik: édesapám festőművész, nővérem művészettörténész, édesanyám képzőművészeti galériát működtet. 

Festészetemre jellemző a nonfiguratív ábrázolás, a színek és a fények tükröződések játéka. Művészeti tanulmányaim során nemcsak festészettel, hanem textillel is foglalkoztam. Ezen anyagok segítségével kibontakoztathattam kreativitásomat és stílusérzékemet. A szépség, a jó ízlés és az elegancia sokat jelent számomra. A divat világa is érdekel,  követem a legújabb trendeket, stílusirányzatokat. 

A képzőművészetek mellett mindig is vonzódtam az irodalomhoz, mint önkifejezési módhoz. Az elképzelés, hogy regénybe öntöm érzéseimet, tapasztalataimat és gondolataimat, régóta foglalkoztatott. Így született meg első önéletrajzi ihletésű regényem, amely Decision címmel 2015-ben jelent meg angol nyelven az Archway Publishing gondozásában.

  1. 10.19-én születtem Debrecenben. Jelenleg Los Angelesben élek.Tanulmányok és képzések

 

2007-2011: Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Debrecen

Specializáció: képzőművészet

2011-2012: Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, OKJ-s szakképzés

Specializáció: kerámia szakirány

2012-2013: Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, OKJ-s szakképzés

Specializáció: festőművész szakirány

Traduction »
Scroll to Top
Scroll to Top