A MinimalArt Galériáról

A MinimalArt Galéria 2019-ben alakult, de ezt megelőzően jóval korábban megkezdte művészeti tevékenységét. Saját bemutatóteremmel rendelkezik Debrecenben, ami nem csak képzőművészeti, hanem irodalmi és komolyzenei programoknak is helyet ad. 

0
ALAPÍTÁS ÉVE
0
ALKOTÁS
0
MŰVÉSZ
0
MENTORÁLT

A MinimalArt törekszik egy művészeti stílust magas színvonalon képviselni, ezért kevés művésszel dolgozik együtt. A Galéria igyekszik átvállalni a művészektől az értékesítéssel és a menedzseléssel járó feladatok egy részét. Kiállításokat szervez és  művészeti vásárokon vesz részt, ezzel segítve a művészek munkáját.

Az elismert művészek mellett feltörekvő, fiatal tehetségeket is igyekszik támogatni mentorprogramján keresztül. 

Mindezek mellett kiemelt célja, egy magyar-francia kortárs képző-és iparművészeti galéria létrehozása és hosszú távú fenntartása. Ennek érdekében arra törekszik, hogy kiváló kapcsolatot ápoljon francia galériákkal és francia képzőművészekkel egyaránt.

Támogatója egy 2017-ben elindult magyar-francia kortárs művészeti kapcsolat hosszú távú fenntartásának. A kapcsolat létrejöttében sokat köszönhet Guy Geymann francia szobrászművésznek, a párizsi Szalon egykori alelnökének. A szobrászművészt a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ fogadta az intézmény fennállásának 10 évfordulójára rendezett ünnepségen, ahol az első tárgyalások zajlottak. Ennek az eseménysorozatnak köszönhetően Magyarország az itt felsorolt neves művészekkel képviseltethette magát a Párizsi Szalon 2018. évi kiállításán: Fehér László, Aknai János, Incze Mózes, Nyári István, Radák Eszter, Tenk László és mások. 

Az eseménysorozat kurátora a MinimalArt művészeti menedzsere Uzonyi Noémi, Párizsban élő művészettörténész és muzeológus, aki felsőfokú tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán kezdte 2010-ben, majd művészettörténeti ösztöndíjjal Párizsban a Sorbonne Egyetemen folytatta. 2014-ben muzeológus diplomát szerzett az École du Louvre-ban, majd egy évvel később kulturális menedzser címet a Sorbonne Egyetemen. Diploma után gyakornokként a Musée d’Orsay-ban, a  Grand Palais-ben, a Louvre-ban, a Galerie Laure Roynette galériában, illetve a Montreáli Szépművészeti Múzeumban dolgozott Kanadában. Jelenleg a párizsi Louis Vuitton luxus divat- és kereskedőházban menedzserként dolgozik, mellette szabadfoglalkozású művészettörténész és kurátor.  

Kovács Beatrix Andrea, alapító
Uzonyi Noémi, művészeti menedzser
Traduction »
Scroll to Top
Scroll to Top